Bemutatkozunk

Az alábbiakban összefoglalóan láthat minden fontos információt, amit rólunk tudni érdemes. Cégprofilunk és küldetésünk képet ad hozzáállásunkról, de feltétlenül nézze meg azt is, hogy konkrétan mire számíthat, ha megtisztel bizalmával, és ne hagyja ki 30 éves történetünk mérföldköveit se!

Alap célkitűzésünk kis, közepes és nagyvállalatok számára magas színvonalú, komplex informatikai, gazdasági és folyamatszervezési szolgáltatások nyújtása. Megoldást kínálunk e létfontosságú területek, eszközök összehangolt fejlesztéséhez, kialakításához hatékony szinergia létrehozásával.

Cégprofil

Szakembereink vállalati információs rendszerek fejlesztésében, rendszerszervezésben és ügyviteli, szervezési, valamint gazdasági tanácsadásban többéves szakmai gyakorlatra tettek szert, amelyet többek esetében vállalatoknál végzett vezetői munka is kiegészített. Erre az ismeretre és tudásra alapozva alakult ki a cég tevékenység struktúrája, amelyet törekvéseink szerint az egyre nagyobb mértékű diverzifikáltság is jellemez.

Cégünk mindemellett széleskörű projekt menedzsment tapasztalatokkal rendelkezik a mikro, kis, közép és nagyvállalati szegmensben is, így nemcsak az informatikai, szervezési megoldás, hanem az implementációs módszer megválasztásában is cégre szabott megoldásokat tudunk kínálni.

A cég jelenlegi állandó létszáma 15 fő, a többség felsőfokú végzettségű, néhányan két diplomával is rendelkeznek. Amikor és amennyire szükséges, az állandó munkatársak mellett bejáratott, megbízható szakértő alvállalkozói kör egészíti ki a csapatot.

Küldetés

Az LBS ECoNET alapfilozófiájának fő tételei, melyeknek megfelelően annak idején meghatároztuk cégünk ma is érvényes jelmondatát, mely szerint társ a fejlődésben kívánunk lenni:

  • Az ügyfeleink egyben partnereink is. Tapasztalatuk, tudásuk, irántunk tanúsított hűségük nélkül nem tudnánk folyamatosan továbbfejlődni, és időről időre megújulni.

  • Ügyfeleink számára problémáik megoldására minél komplexebb szolgáltatást igyekszünk nyújtani. A minél mélyebb, hosszú távú és széleskörű együttműködések kialakítását tartjuk elsődlegesnek az öncélú, csak az ügyfélkör minden áron való növelését célzó – általánosan elterjedt – stratégia helyett. Nézőpontunk szerint ez a szemlélet a garanciája ügyfeleink elégedettségének, és ezen keresztül a cégünk folyamatos és egyenletes fejlődésének. Az informatikai rendszerek jelentőségét a vállalatirányításban, ügyvitel szervezésben jól felismerő ügyfeleink ugyanis nagyra értékelik, hogy hozzáállásunk nyomán mindannyian kiemelt ügyfélnek érezhetik magukat.

  • A hangsúlyt a vállalat vezetésének minél gyorsabb és pontosabb műszaki és gazdasági informálására, a döntések előkészítésének támogatására, és a vállalati folyamatok kompromisszumoktól mentes támogatására helyezzük, az eszközöket ezeknek a céloknak rendeljük alá.

Mire számíthat, ha ügyfelünk lesz?

Modern, színvonalas terméket és szolgáltatást fog kapni, de őszinteséget is: nem ígérünk csodát, és nem ringatjuk Önt irreális hitekben – viszont mindig támaszkodhat ránk.

Tudjuk: Ön azért sikeres, mert tud valami különlegeset

Teljes mértékben Önre szabott terméket, és szolgáltatást ajánlunk – azaz nem próbálunk Önre húzni egy kényelmetlen sablon megoldást.

Tudjuk: a fejlődés, változás örök

Ahogy az IT lehetőségek is állandóan változnak, úgy valószínűleg az Ön működése, módszerei is fejlődnek – mindkettővel lépést tartunk, hosszú távon is.

Nem hiszünk a lehetetlenben

Minden problémára van megoldás. Kreativitás, tudás, tapasztalat, kitartás – általában ennyi kell, és ez nálunk megvan.

Nincs párnapos rendszerbevezetés

Nyilván sem az Ön elképzelései, sem a cége működése nem írható le egy mondattal – igen, jól gondolja, az Önnek nyújtott megoldás sem lehet ennyire leegyszerűsített.

Az implementáció közös munka

Bár számos iparágban szerzett tapasztalatainkra támaszkodva át tudunk adni Önöknek ún. „best practice” modellt is, mégis egy komplex funkcionalitású rendszer bevezetése során kiemelt fontosságú az Önök közreműködése is.

Nem hízelgünk Önnek

Ön azt várja tőlünk, hogy segítsünk – ha szerintünk valamit változtatnia kell, megmondjuk.

Reális árak

Nem küzdünk irreális árakkal a megrendelésért. Ön színvonalas szolgáltatást vár el tőlünk, amit csak jól képzett és anyagilag is megbecsült szakembergárda képes nyújtani.

Hatékonyság

Hatékonyan, szervezett dolgozunk az Ön projektjén, hogy áraink ne csak reálisak, hanem megfizethetők is legyenek.

Nem érthetünk mindenhez

Ha valamely igényére nincs válaszunk, javasolni fogunk mást – igen, akár még a konkurenciát is.

És ha rosszul mennek a dolgai?

Ha Ön a partnerünk, számíthat ránk nagyon sok területen – 30 év hosszú idő, sokat láttunk, tapasztaltunk, használja ki bátran! Soha nem fogjuk magára hagyni a bajban.

Történetünk

Görgessen lejjebb – megéri!

Történet...

Kövesse végig az elmúlt 30 évünket életünk fontos mérföldkövein keresztül.

Történetünk egyben a korszak IT fejlődését is bemutatja – Ha Ön negyven-ötven körüli, talán néhol nosztalgikus mosoly ül majd az arcára. Ha pedig huszonéves, nézze meg mi minden történt még a Facebook és a tabletek előtt…

Kezdet

1991

Az alapítók megalapítják a eredeti (jogelőd) céget.

Három ambiciózus fiatal szakember – vállalati vezetők, és programozó matematikus – úgy döntenek, hogy belevágnak a nagy kalandba, és saját vállalkozásukban kamatoztatják tudásukat, és tapasztalataikat.

A koncepció: az ügyvitel, vállalatirányítás informatikai támogatása eleve gyerekcipőben jár, és egy olyan rendszer, amely nem csak informatikai szempontból modern, hanem naprakész szervezési és kontrolling megközelítést tartalmaz egyenesen unikum lenne Magyarországon.

Első szerződés

1992

paksi-atomeromu

A Paksi Atomerőmű innovatív gondolkodású munkatársai úgy gondolják, hogy a vállalati ügyvitel gyerekcipőben járó informatikai támogatási lehetőségein túllépve, egy korszerű, hatékony ügyviteli szoftverre van szüksége a nagyvállalatnak…

Így születik meg az ECoNET 85o Integrált Vállalatirányítási Rendszer első – MS DOS alapú, ám az akkori átlagnál jóval korszerűbb, hálózatos, konkurens használatot lehetővé tevő – verziója.

ECoNET 85o sikerek

1993

econet85o-menu

A következő mintegy 6 évben az ECoNET 85o ERP rendszer modul struktúrája kibővül, így tökéletesen képes kiszolgálni mind a kereskedő, mind a termelő, mind a szolgáltató vállaltok igényeit.

Egymást érik a bevezetések:

  • Trilak-Haering Festékgyár,
  • Szobi Szörp,
  • Budapesti Erőmű,
  • Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó,
  • Tolna-Hús,
  • Szegedi Közlekedési Vállalat

LBS ECoNET – új név, új tervek

1998

LBS ECoNET Kft.

Megszületik az LBS ECoNET márkanév, mely egyben a cég új neve is lesz.

Döntés születik a tevékenységi kör bővítéséről, és az ERP rendszer informatikai megújításáról. Mindeközben a cégvezetés nagymértékű fiatalításba kezd – sok tehetséges fiatal szakember érkezik a céghez, többek mellett a jelenlegi többségi tulajdonosok is…

Mobil fejlesztés – az első lépések

2001

visorok-munkaban

Debütál az ECoNET Mobil Értékesítési (SFA) rendszer, mely Palm eszközökre íródott, és teljes körű támogatást nyújt a van-sales (vagy ahogy akkoriban hívták: slepptúrás) működéshez.lays-logo

Az első ügyfél a Pepsi Co. vállalatcsoporthoz tartozó Lay’s Hungary, a Lay’s chips gyártója.

Ezzel párhuzamosan bemutatkozik az ECoNET ERP rendszer új, immár SQL alapú verziója is ugyanitt.

ECoNET Mobile Sales és ERP sikerek

2002

visorok-munkaban

Az ECoNET Mobil Értékesítési (SFA) rendszer vonzza a vevőket, sorban zajlanak a bevezetési projektek.palm-edge A következő években LBS ECoNET ügyfél lesz az Energizer, a Kaiser-Food, a Gillette, és sokan mások…

Ezzel párhuzamosan az ECoNET ERP rendszer megújult, SQL alapú verziója is terjed – elsőként a már meglévő ügyfelek veszik használatba.

ECoNET Mobile Sales – Windows Mobile

2009

windows-mobile-vector-logo-400x400
samsung-omina1257x300atlatszo
symbol-mc9000
Megjelenik az ECoNET Mobil Értékesítési (SFA) rendszer Windows CE/Mobile verziója.  A Palm sajnálatos megszűnésével ekkor ez a szükségszerű választás. Erre a platformra elkészül az ECoNET Mobil Raktár modul is, mely ipari adatgyűjtőkön futva támogatja a logisztikai folyamatokat.

ECoNET Mobile Workforce management – Android

2012

android-logo

.sc20130729-135322


Bemutatkozik élesben az ECoNET Mobile Workforce Management rendszer – egy vadonatúj, Android-ra írt, tableten és okostelefonon működő komplex alkalmazás, amely megőrizte, integrálja a korábbi 10 év mobilfejlesztési tapasztalatát és ötvözi azt a naprakész technológiákkal, megoldásokkal. 

ECoNET ERP – Nagyvállalati implementáció

2013

jti_standard
Sikeresen zárul az első jövedéki engedélyes, nagyvállalati ECoNET ERP és ECoNET Mobil Értékesítési (SFA) rendszer bevezetés a JTI Hungray Zrt-nél.  Mind a rendszer, mind a csapat számára komoly szakmai kihívás az implementáció, és a sikeres munka jelentős fejlődést eredményez mind a funkcionalitás, mind a projekt módszertan tekintetében.

ECoNET ERP – Web verzió

2014

szkt_standard
Egy sikeres, speciális implementációval bemutatkozik az ECoNET ERP rendszer legújabb, Web alapú verziója a Szegedi Közlekedési Társaságnál.

A bevezetéssel párhuzamosan elkészül az ECoNET Mobile Workforce Management rendszer Web alapú adminisztrációs, és háttérfolyamat kezelő modul csomagja is.

Banki implementáció – ECoNET Mobile Workforce Management

2016

erste_standard
Egy új korszak nyitánya: az ECoNET Mobile Workforce Management rendszer speciális felhasználási területre lép be. Az Erste Bank adósság kezelő munkatársai veszik használatba a teljes mértékben rájuk szabott Tablet és Web modulokat.

A bevezetés során mind a rendszer, mind a csapat jelentős fejlődésen megy át. Az ECoNET Mobile Workforce Management rendszer funkcionálisan és biztonságtechnikai szempontból is tökéletesedik, míg a csapat sikerrel menetel végig a banki környezetben történő bevezetés, és integráció bonyolult, akadálypályához hasonlatos útján.

ECoNET 85o for DOS – R.I.P

2017

1992 – 2017

A legrégebbi, legelső fejlesztésünk.
Élt 25 évet – végleg elbúcsúztattuk.

DOS alapú integrált vállalatirányítási rendszer létére igazán szép kort ért meg. Utódai már régóta próbálták végleg sírba tenni, de sokáig maradtak, akik a végsőkig ragaszkodtak hozzá. Végül azonban csak eljött a pillanat: az on-line NAV adatszolgáltatást már nem volt kedve megtanulni, és annak első hírére sóhajtott, és elbúcsúzott a legtovább kitartó felhasználóitól is.
Sokan szerették – például e sorok írója is 1997 táján lelkes és elégedett felhasználója volt.

Most azonban végleg átadta helyét utódainak: az ECoNET ERP SQL és WEB rendszereknek , akiknek méltó mestere, és előfutára volt.

Emlékét – és a maradványait rejtő merevlemezeket – megőrizzük!